Najznámejšie cyklotrasy v Nízkych Tatrách

11493

Milujete bicyklovanie, no neviete, ktorá lokalita by bola pre vás tá najvhodnejšia? Čo tak vyskúšať niektorú z cyklotrás, ktorú nájdete v okolí Nízkych Tatier? Výhodou je, že sa tu nachádza široký výber jednotlivých trás, takže je len na vás, ktorú z nich si vyberiete. Na výber máte od tých najjednoduchších a najľahších, až po tie náročné a zdĺhavé. Ktoré známe cyklotrasy tu teda nájdete?

Pre odvážnych:

Cyklotrasa – okruh pod Chopkom je zelená trasa, ktorá má až 36 kilometrov! Je určená pre všetkých tých, ktorí sa neboja bicyklovania v horách, a to najmä medzi stromami či skalami. Treba tu samozrejme rátať i s prudším stúpaním do kopca, no pokiaľ sa tomuto športu venujete aktívne, určite vám táto trasa nebude robiť žiadny problém.

Rovná hoľa je určená pre tých, ktorí milujú šialené zákruty, prekážky a adrenalínovú jazdu. Trasa končí pri stredisku Záhradky a na štart trasy vás vyvezie lanovka. Z vrchu sa môžete pozrieť na to, čo vás čaká a hurá na divokú jazdu!

Pre rodiny s deťmi:

Okolo Liptovskej Mary nájdete cyklotrasu, ktorá je síce dlhá, no svojou miernou náročnosťou ju zvládnu i tí menší. Žiadne nebezpečné zákruty či prekážky, ktoré by vás behom jazdy mohli prekvapiť tu nenájdete. Trasa má však 49 kilometrov, takže ide o skutočne dlhú jazdu na bicykli. Štart je pri Wellness Hotel Chopok smerom na Bešeňovú a križovatku pri Partizánskej Ľupči. Tu sa otočíte a vrátite sa späť ku štartu.

Začiatok Demänovskej doliny ponúka príjemnú asfaltovú cestu, ktorá vám počas vašej jazdy zaručí pohodlie. Nejde však o dlhú trasu, takže si ju pokojne môžete niekoľkokrát zopakovať.

Pre pokročilých:

Cyklotrasa, ktorá vedie smerom do Žiarskej doliny, je stredne náročná trasa, ktorá má dĺžku 40 kilometrov. Štart je už z Podtatranskej kotliny, a keď sa dostanete ku Žiarskej chate, odtiaľ môžete pokračovať a absolvovať túru smerom na Západné Tatry.

Ďalšou trasou, ktorá je vhodná nielen pre pokročilých, ale pokojne aj pre začiatočníkov, je trasa od Liptovského Mikuláša do Závažnej Poruby. Jej dĺžka je okolo 20 kilometrov a pri dosiahnutí cieľa sa môžete vrátiť opäť na štart, teda do Liptovského Mikuláša.

Zdroj: http://www.hotelnizke-tatry.sk/sk/nizke-tatry/sport-zabava-relax/cykloturistika/cyklotrasy-nizke-tatry.html
FOTO:  © Mariusz Blach / Dollar Photo Club

 



Comments are closed.